DE BEKKENBODEM

DE BEKKENBODEM

De bekkenbodem is een onderdeel van het lichaam die in veel gevallen genegeerd wordt. Dit komt omdat we er of verlegen over zijn of helemaal niets van af weten. Vooral bij mannen is dit onderdeel algeheel onbekend terrein. Dit terwijl we de bekkenbodem heel hard nodig hebben om goed door het leven te kunnen gaan.

Als de bekkenbodem niet sterk is, kan o.a incontinentie en verzakking ontstaan, bij vrouwen maar ook bij mannen waardoor we flink gehinderd worden in dagelijkse activiteiten en zelfverzekerdheid. Dit is geen fijne ervaring. Je lichaam functioneert niet optimaal en bied niet de kwaliteiten die het zou kunnen hebben.

“Ik kan niet springen want dan moet ik plassen!”

Klinkt dit bekend? Als het gaat om een oplossing voor dit veel voorkomende probleem, dient de bekkenbodem flink aangepakt te worden door middel van specifieke trainings methode. Belangrijk is om te vertellen dat een groot aantal vrouwen dit een moeilijke oefening vind. Dit omdat het een lichaam’s deel is die ver verborgen zit, privé word beschouwd en nauwelijks bewust word gebruikt. In mijn ervaring worden vrouwen snel gehinderd door verlegenheid en schaamte.

“Baan geen pad om je angsten heen, de enige weg is er dwars doorheen. “

Patric Mandus

Laat je niet leiden door onzekerheid. Ik heb genoeg gehoord en ervaren dat vrouwen de specifieke training opgeven, doordat de oefeningen iets wat buiten hun comfort zone ligt. Laat dit niet gebeuren dames. Je kunt het oplossen door deze technieken toe te passen.

De bekkenbodem staat nauw verbonden met de core en horen daarom ook samen getraind te worden. Dit proces kost tijd en vereist daarbij ook een interne connectie die je alleen zelf kun leggen om de bekkenbodem te bereiken. In mijn e-book ga ik hier verder op door en leg ik uit hoe die interne connectie word gemaakt. 

de voordelen van een sterke (core) en bekkenbodem zijn:

  • Zelfverzekerdheid
  • Vrijuit bewegen
  • Goede sex
  • Verbeterde houding
  • Verbeterde lage rugklachten
  • verbeterde biomechanische beweging

Wees niet bang voor je lichaam en verlaat je comfort zone zo af en toe om dit veel voorkomende probleem voorgoed op te lossen. streef naar een sterk en gezond lichaam.

Voor meer informatie over het trainen van de bekkenbodem, laat het me weten door te reageren of contact op te nemen. 

www.personallifestylegym.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.