GEWICHTS TOENAMEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

GEWICHTS TOENAMEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

De toename in gewicht is een belangrijk onderwerp voor zwangere vrouwen. De meeste vrouwen zullen minder energie besteden aan hun voeding. Nu zij toch aan zullen komen en genoeg binnen moeten krijgen, ondanks mogelijke misselijkheid, zal de prioriteit hier niet snel voorop staan. Andere vrouwen vinden dit wel belangrijk maar er is nog steeds veel verwarring over. 

De energielevels veranderen doordat het lichaam druk bezig is met alle ontwikkelingen. De hormonen hebben een effect op het hongergevoel en er kan een verlangen ontstaan naar producten die normaal niet zo snel gegeten worden. 
Richtlijnen als het gaat om gewichtstoename tijdens de zwangerschap. 

  • Als een vrouw een laag vetpercentage of onder gewicht is dan zal ze een maximum van 11/15 kg aankomen tijdens de zwangerschap. Niet meer of minder. 
  • Als een vrouw overgewicht heeft dan is 6/11 kg toename in gewicht genoeg. Meer dan dit is niet nodig of zelfs ongezond voor zowel moeder als baby. 
  • Als een vrouw kleiner is dan 1.50 mtr is dit ook minder en zal tussen de 4 en 11 kg voldoende zijn. 

Voeding kun je als volgt indelen. 300/500kcal extra per dag is voldoende en gebaseerd op jouw activiteitenpatroon, gewicht en lengte. Het is noodzakelijk dat de extra inname van calorieën, van goede voedingsproducten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.