TRAINEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Trainen tijdens de zwangerschap is bijna altijd goed. Ten opzichte van 20 jaar geleden is het onderzoek van training tijdens de zwangerschap flink gevorderd. Het is uitgewezen dat training altijd benificieel is als je zwanger wil worden, bent of bent geweest.

Het zorgt voor een goed balans in je lichaam, die soepel en sterk is, waardoor de kans op ongezondheid of moeilijkheden voor jou en je baby verminderd worden.

De meest gestelde vraag aan mij is; “wat mag ik wel of niet doen als ik zwanger ben?” Het antwoord is meestal, bijna alles op èèn of twee dingen na, afhankelijk van je persoonlijke situatie en gezondheid.

Deze dingen bestaan voornamelijk uit bewegingen die de baby kunnen belasten, houdingen en bewegingen die de bloed circulatie in het lichaam verminderen en de belasting of overtraining van bepaalde sporten.

Wat je niet weet is dat je tijdens de zwangerschap nog veel meer kunt doen dan dat je ooit hebt gedaan. Er zijn zo veel dingen die veranderen in je lichaam, waardoor de focus op bepaalde lichaamsdelen compleet veranderd. De dingen die je kunt leren tijdens de zwangerschap door deze verandering, kun je voor de rest van je leven toepassen om zo met nog meer focus, techniek en resultaat te trainen. 

Deze dingen zijn bestaan voornamelijk uit houding correctie, bekkenbodem controle, buikspier stabiliteit, trainen voor een lichaam dat in balans is, voeding en lifestyle. 

Deze dingen worden toegepast in de zwangerschaps trainingen en kun je na de zwangerschap doorzetten met nog meer controle en techniek tijdens jou training, doordat je connecties maakt met de meest belangrijke delen van je lichaam. Kracht training is een basis training style die ideaal is tijdens de zwangerschap maar kan ook toegepast worden aan elke sport die je normaal gesproken beoefend. Als je kracht training beoefend, variërend van powerliften, bodybuilding tot lifestyle training, kun je deze flink bevorderen met de bekkenbodem en core stabiliteit die je geleerd hebt tijdens de zwangerschap. 

Ook zal de rehabilitatie van de bekkenbodem, diastade en verzakking verholpen worden door de correcte trainingsmethodes toe te passen. Al met al is trainen tijdens de zwangerschap dus geen probleem indien je geen onderliggende klachten ervaart. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *