KRACHTTRAINING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

KRACHTTRAINING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

In ons lichaam bevindt zich myofascia/bindweefsel. Dit zijn huid strakke weefsels in een aaneengesloten netwerk binnen ons lichaam. Thomas Mayers vertelt dit in zijn boek Anathomy Trains. Bij zwangerschap zijn deze netwerken van groot belang. 

Hier is waarom. Er zijn 12 verschillende bindweefsel structuren te vinden in ons lichaam.  Elk heeft zijn eigen pad. Deze weefsels staan verbonden van top tot teen en zorgen ervoor dat spieren met elkaar verbonden zijn. Je hebt misschien weel eens gehoord dat de pijn die je in je lichaam voelt, niet per se de plek van de oorzaak is. Dit kan dus kloppen. Als er een probleem is ontstaan met bijvoorbeeld een verkeerde houding, kan dat voor problemen zorgen in een ander deel van ons lichaam door het trekken van dit weefsel. 

Als je zwanger bent, veranderd je lichaam. Ook krijg je een dikke buik. Deze zorgt ervoor dat er druk komt te staan op sommige paden van het bindweefsel. De twee paden die het meest worden beïnvloed zijn de de Deep Front Myofascial line en de Superficial Front Myofacial line. 

  • De DFL heeft voornamelijk effect op houding, beweging en optimale bekkenbodem functie. 
  • De SFM loopt vanaf het hoofd, via het sternum naar de voorkant van de buikspieren, naar de dijbenen en verder naar de tenen. Deze is heel reactief. Als je schrikt, spant de gehele SFM aan. Als hier te veel spanning op staat kan dat zorgen voor het samentrekken van de schaambeenderen en een nek die naar voren gaat staan. 

Met krachttraining kunnen we alle spieren sterker maken en ervoor zorgen dat het binweefsel ook goed op zijn plek blijft. Door oefeningen te doen die meerdere spieren tegelijk aanspreken, blijft het gele lichaam in balans. 

Krachtraining is dus van groot belang. Tijden de zwangerschapstraining zullen we naast het bekijken van jouw persoonlijke klachten, de bekkenbodem aanspreken, de gehele core ontwikkelen ook vooral te werk gaan met deze grote oefening. 

Om ook bij mij te komen trainen, kun je hier contact opnemen voor een vrijblijvende intake of ga je naar https://www.personallifestylegym.nl/zwangerschapstraining/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.